14 Ocak 2008 Pazartesi

PIRASALI KIYMALI BÖREK


Resimde gördüğünüz bu lezzetli börekleri, bacım diyecek kadar çok sevdiğim arkadaşım Sevgili Aynur'a ait. Kahvaltıya davet ettiğinde yapmıştı. İnanın kokusu dışarıya kadar taşmıştı. Böreklerini afiyetle yedik. Ben şuna çok inanırım.''Cömertin ikramı şifa, cimrinin ikramı hastalık yapar''.Aynur arkadaşım da çok cömerttir sağolsun. Ellerin dert görmesin arkadaşım.
MALZEMELER:
5 adet yufka
3 adet soğan
4 adet pırasa
250gr kıyma
Krabiber
Tuz
Bir yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Soğanlarımızı ince ince kıyıp sıvı yağda kavuruyoruz.Pırasalarımızı da ince kıyıp kavrulan soğanlarımıza ekliyoruz.Daha sonra kıymamızı ilave edip, suyunu çekene kadar salçasını da katıp iyice kavuruyoruz. en son olarak karabiber ve tuz ilave edip gül böreği şeklinde sarıyoruz.
Resimde gördüğünüz, kendini kedi hissetmeyen, aileden sayan bu kedicik de Aynur'un kedisi Garip.

0 yorum: