4 Ocak 2008 Cuma

Tekirdağ ve Balık






Tekirdağ'ın özelliklerinden biri de balıktır. Evimin denizi görmesi sebebiyle her gün akşamüstü balıkçı gemilerinin gidişini ve sabahın erken saatlerinde dönüşlerini görmek çok heyecan verici. Hem de sonbaharda balık sezonunun açılmasıyla bu durum daha da çoşkulu oluyor. Tabi martıları da unutmamak lazım. Beyaz bir bulut gibi takip ediyorlar tekneleri. Bu manzarayı görüp te balık yememek olur mu? Hemen bir balıkçıya gidip balığımızı alıp afiyetle yiyoruz, sağlıklı yaşıyoruz, zinde kalıyoruz. Kış günü pazardan ya da marketten örneğin 5-6 ytl verip taze fasulye alacağımıza mevsimine uygun olarak balık tüketelim. Yaz aylarında da taze fasülyemizi afiyetle yiyelim. Böylelikle fazla horman tüketmekten biraz olsun kurtulmuş oluruz. Ayrıca balıkta A, B1, B2, D ve Omega 3 olduğunu unutmayalım.
Peki ya salata sever misiniz? Hem de bol limonlu çok iyi gider balığın yanında. Balık ve salata bence sıkı ikilidir. Daha önce lahana salatası denediniz mi? Tarifini yazıyorum. Afiyet Olsun.





Lahana Salatası:
Beyaz Lahana
Mor Lahana
Havuç
Taze Soğan
Dere otu
Tere
Yapılışı: İstediğimiz miktarlarda doğrayıp limon yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.

4 yorum:

derya dedi ki...

aslında balık sevmem ama
resimde çok masum ye bizi der gibi duruyolar..:):)
artık yaza olurda yolum düşerse tekirdağa sizde alıyorum soluğu ona göre şimdiden sölimmdee:):)

Adsız dedi ki...

Yazın balık için geç Derya'cım. Balık zamanı şimdi:)Tekirdağ'ın meşhuru çok. Balık ikram edemesek de köfte ikram ederiz ne dersin:)

Adsız dedi ki...

canım benim hayırlı olsun siten balık istiyorummm çok severimmm

Adsız dedi ki...

Teşekkür ediyorum desteğine canım arkadaşım.İstediğin balık olsun.:)