Meyve tatlılarına bayılıyorum. Özellikle ayva tatlısı... Kış aylarında en sık yaptığım tatlılardan biridir. Meyveden olması sebebiyle, biraz olsun masumiyeti de var. Mesela meyvenin kendisinin şekerli olmasından dolayı, daha az şeker kullanıyoruz ve en önemlisi hiç yağ yok. Diyet bir tatlı diyemeyiz ama en azından diğer tatlılara göre daha masum.:)
MALZEMELER:
6 adet ayva
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
Biraz kırmızı gıda boyası(Benim gibi abartmayın)
YAPILIŞI:
Ayvalarımızı soyup çekirdek yataklarını çıkartıp yıkıyoruz. Çekirdeklerinden 7-8 tane kadar ayırıyoruz. Tercihen teflon karnıyarık tenceresinin içine suyu, şekeri, ayva çekirdeklerimizi ve gıda boyasını ekleyip ayvalarımızı diziyoruz. Yarım ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Alt kısımları yumuşayan ayvalarımızı çevirip diğer kısmının da pişmesini sağlıyoruz. Pişen ayvalarımızı tabağımıza alıp tencerede kalan şerbetin biraz daha kaynatarak jöle kıvamını almasını sağlıyoruz. Kıvamlaşınca içine cevizimizi aktarıp, karıştırıp ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra cevizli jöleyi ayvalarımızın ortasına yerleştirip afiyetle yiyoruz.