
*üzeri için yumurta sarısı
Malzemeler:
*1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
*2 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
*1 büyük muz,2 adet kivi
Kreması:
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzeri için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
1-Ispanakları robottan püre haline gelene kadar geçirelim.
2-Kasemizde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
3-Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpalım.
4-Ispanakları ekleyip iyice karıştırıp, yağlanmış unlanmış kalıba döküp 175 derecede 25-30 dk. arası pişirelim.
5- Kekimiz pişerken, krema malzememizi karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Krem şantimizi de hazırlıyalım.
6-Kekin kenar kısımlarını kesip robottan geçirelim.
Şimdi en zevkli kısmına geçebiliriz. Oya ipiyle keki ortadan bölüp kekin bir parçasına kremayı sürüp muz dilimlerini yerleştirdim ve kekin diğer kısmını üzerine kapattım. Şantiyi sürüp kek kırıntıları kivi ve şantiyle süsledim.Benim gibi otçullar için , pastanın içine sebze girmesi kadar güzel bişey yooook:)) Afiyet olsun...