*üzeri için yumurta sarısı
6 Mart 2008 Perşembe
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''17''
*üzeri için yumurta sarısı
3 Mart 2008 Pazartesi
ISPANAKLI PASTA ve GÜVEÇTE ETLİ PATATES
Eşim Avanos'tan gelirken evimiz için, el yapımı toprak güveç getirmiş. Bende hemen denemeler yapmaya başladım. Birde elimde harika fotoğraflar var. Nevşehir Ürgüp desem hepinizin aklına geldiği gibi Peri Bacaları ve Hasan Dağı en yakın zamanda sizlerle paylaşıcam inşallah...
Şimdi gelelim tariflereee...
GÜVEÇTE ETLİ PATATES
*250gr. kuşbaşı et
*3 adet patates
*1 adet soğan
*1 ader sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*tuz ve karabiber
1-Öncelikle ettimizi ayrı bir tencerede suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
2-Soğan ve sivri biberi güvecimize doğrayıp hafif kavurup, etlerimizi ilave edip 3dk. kadar kavurmaya devam ediyoruz.(mutlaka kısık eteşte)
3-Salçasını ve üzerini iki parmak geçecek kadar kaynamış suyu ilave edip 10dk. pişiriyoruz.
4-Bu arada patateslerimizi soyup iri küpler halinde doğrayıp etlerimizin üzerine ilave ediyoruz.
5- Patateslerimizin pişince tuz ve karabiberini ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.Afiyetle yiyoruz...
ISPANAKLI PASTA
Malzemeler:
*1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
*2 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
*1 büyük muz,2 adet kivi
Kreması:
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzeri için:
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
1-Ispanakları robottan püre haline gelene kadar geçirelim.
2-Kasemizde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
3-Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpalım.
4-Ispanakları ekleyip iyice karıştırıp, yağlanmış unlanmış kalıba döküp 175 derecede 25-30 dk. arası pişirelim.
5- Kekimiz pişerken, krema malzememizi karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Krem şantimizi de hazırlıyalım.
6-Kekin kenar kısımlarını kesip robottan geçirelim.
Şimdi en zevkli kısmına geçebiliriz. Oya ipiyle keki ortadan bölüp kekin bir parçasına kremayı sürüp muz dilimlerini yerleştirdim ve kekin diğer kısmını üzerine kapattım. Şantiyi sürüp kek kırıntıları kivi ve şantiyle süsledim.Benim gibi otçullar için , pastanın içine sebze girmesi kadar güzel bişey yooook:)) Afiyet olsun...
28 Şubat 2008 Perşembe
ACELE POÇA
25 Şubat 2008 Pazartesi
ISPANAKLI BÖREK ve ŞANTİLİ AYVA TATLISI
23 Şubat 2008 Cumartesi
YORUMSUZ...
ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ
21 Şubat 2008 Perşembe
BOYAMALARIM
Boyama çalışmalarımı tamamlayalı uzun süre oldu aslında ama sizlerle paylaşmak bu güne kısmetmiş.
Altın yaldız ve bakır renkle boyadığım mumluklar...
Takımının bazı parçalarını daha önce yayınladığım Çaydanlıklar...
Bu havlu da Sempati Sanat evinde, http://sempatisanatevi.blogspot.com/Ayfer Hanım'ın yardımcısı Sevgili Sevcan'ın sipariş üzerine boyadığı, bildiğimiz dantel oyalı havlu...Boyanmış haliyle çok şık oldu tabi...