8 Mayıs 2012 Salı

HIDIRELLEZ ÇÖREĞİ

 

Annemin meşhuuuur hıdırellez çöreği...Diğer adıyla yağlı çörek. Trakya yöresine ait yöresel bir lezzet.
Her sene 6 mayıs da olmazsa olmaz bu çörek bizim evde yapılır. Yufkaların arasına bozuk para saklanır. İşte maksat eğlence olsun :)) Her seferinde parayı evin küçüklerinin bulması sağlanır. Onlarda sevinirler. Büyük oğlum Bilal bu duruma bayılır. Çöreği de çok sever ama artık bir rakibi var O da küçük kardeşi Alperen. Bu sene ilk kez tatmasına rağmen sanırım Alperen'de çok sevdi :))


Malzemeler
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
Yarım paket yaş maya
Bir çay kaşığı soda
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı ılık süt
Bir tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un

Tüm malzemeyi kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapıp  21 bezeye ayırıyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açıyoruz. İki yufkada bir sıvı yağ sürüyoruz. Üst üste bu şekilde yaptıktan sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısıyla, biraz sıvı yağ karıştırıp sürüyoruz. Kaşığı dört beş yerine batırıyoruz ve 15 dk. kadar ılık fırında mayalandırıyoruz. Sonrasında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun....



3 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

şifa olsun inşallah canım mmmm missss
:)

Aruze59 dedi ki...

aaafiyet olsun yavrum..ama ben hem diyet hem spora gidiyorum..hatun zayıflıyo almıyayımm:):):)
coştum ama sorucaklarım var değişmiş biraz buralar..gelmek istiyorum özledim..sizde gelin öpüyorummmm

peynir hösmelimi dedi ki...

Afiyetler olsun canim.
Daha önce hic duymamistim.Ama cok hosmus yapmak lazim.
Sevgilerle.