4 Ocak 2008 Cuma

Çikolatalı Ayıcık Kurabiye





Bu sevimli kurabiyeleri oğlum Bilal'in okulu için yapmıştım.

Malzemelerimiz:
200 gr. tereyağ
100 gr. pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım su bardağı kakao
50 gr. ince kıyılmış çikolata
2,5 su bardağından az un
Yapılışı:
Önce tereyağ, pudara şekeri, kakao, çikolata ve un ile yumuşak bir hamur yapıp streçe sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim. Daha sonra şekil verip 175 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerini glazürle süsleyip fırının en düşük ısısında 10dk. kurutalım. Afiyet olsun...
Glazür:
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1-2 damla limon suyu
Yapılış:
1 yumurta akını bir fiske tuz ile iyiyce koyulaşana kadar çırpalım. Pudra şekerini ve limon suyunu ilave edelim. Glazürümüz hazır. Yumurta akı koymadan da yapabilirsiniz. Su ve pudra şekeriyle. Biraz pudra şekeri biraz su olarak göz kararı yapabilirsiniz. Gıda boyalarıyla renklendire bilirsiniz. Fakat şunu unutmamak lazım limon suyu koymazsanız glazürünüz sararır.

2 yorum:

derya dedi ki...

işte bunlarr harikaaaaaaaaaa:)
çokkkk güzelller yaa yiyesişm geldii
hemencikk bunu denicem tabi şu 200gr ondan 100gr bundan olayını çözebilirsek:)
ya ben anlamıyom böle tariflerden bana kaşık bardak hesabı versen parantez içinde falan çok makbule geçer hemencecik denerim hıı??:):):)

Mihriban dedi ki...

Bardak hesabı oluyor zaten bu gr lar.200gr bir su bardağı kadar alıyor. Çok lezzetli bisküvi tadında ağızda eriyor bu kurabiyeler.