6 Şubat 2012 Pazartesi

TAVUK DOLMA

Uzun zamandan beri yemek tarifi vermediğimi fark ettim. Size çoğu kişinin bildiği bir tarif vericem. Yanlız bir farkı var . Bu tarif Mihriban usulü...Tavuk dolmanın tarifini bir çok kişiden dinledim . En sonunda tüm tecrübeleri değerlendirerek ağzımıza layık bir lezzet çıktı ortaya.

MALZEMELER
1 orta boy bütün tavuk
1 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 paket fırın poşetli tavuk çeşni
Karabiber
Yenibahar
Nane Tuz
1 su bardağı su
Pamuk iplik, iğne

HAZIRLANIŞI
Soğanımızı doğrayıp hafif kavuruyoruz. Pirincimizi ekleyip bir müddet daha kavurduktan sonra bir su bardağı su ile kabartıyoruz. Karabiber, yenibahar,nane ,tuz ekleyip kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Tavuğumuzun iç organlarını temizleyip, demlenmiş olan iç pilavımızı dolduruyoruz. Daha sonra küçük bir cerrahi operasyonla tavuğumuzun yırtık olan yerlerini itinayla dikiyoruz.Bu noktada maharetinizi konuşturmanız lazım.:))Bende biraz pisikopatlık olduğu için bu kısma bayılıyorum :))
Daha sonra çeşniyi tavuğumuzun her tarafına bulayıp fırın poşetine yerleştiriyoruz. Fırın poşetini üç dört yerinden iğneyle delmeyi unutmayın. 200 derecede bir saat fırınladıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


1 yorum:

Aruze59 dedi ki...

o tavuğa sormayı çok isterdim acaba o halde durunca bacakları ağrımadımı..:)
bu arada yavrum haaarika görünüyo..:)