Biz ailece ve özellikle Bilal, Acem Pilavına bayılıyoruz.Çok lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim.Yapılışı da sanıldığı kadar zahmetli değil.Çok seneler önce nette bulmuştum tarifini.Nereden ve kimden aldığımı bilmiyorum, ama her kimden aldıysam çok memnun kaldım. Sizlerde mutlaka deneyin, pişman olmazsınız.
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
250gr. dana kuşbaşı
2-3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet et su tablet
Tuz-karabiber
3,5 su bardağı kaynamış su
YAPILIŞI:
-Pirincimizi iki saat önceden tuzlu, limonlu ılık suya yatıralım.
-Kuşbaşı etlerimizi düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayalım.
-Havuçlarımız julyan doğrayıp,tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
-Tüm bu işlemler bittikten sonra, soğanımızı pilav tenceresine doğrayalım.
-Hafif sarardıktan sonra kuşbaşı etlerimizi ilave edip kavuralım ve havuçlarımızı ilave edip bir kaç kez çevirelim.
-Karabiber, tuz ve et bulyonu ilave edip son bir kez karıştıralım.
-Yıkanmış olan pirincimizi üzerine dağıtıp, kaynamış olan suyu kenarından yavaşça ilave edip kapağını kapatalım.
-Daha sonra pilav pişirir gibi pişirip, suyunu çektirip demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun yapanlara, yiyenlere....Sevgiler...Mihriban.