14 Şubat 2008 Perşembe

MİMLENDİM...


Sevgili arkadaşım http://ezgininmutfagi.blogspot.com/ Ezgi tarafından mimlendim. Konusu renkli bir fotoğraf paylaşımı... Teşekkür ediyorum Ezgi'cim. Çok sevdiğim, doğa harikası bu güzel kelebekle katılıyorum.Ömürlerinin çok kısa olmasına rağmen tüm ihtişamlarıyla gözlerimizi kamaştıran kelebekler....

Bende sevgili Arkadaşımhttp://serapuzun.blogspot.com/Serap'ı mimliyorum.





11 Şubat 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''14'' KARAMEL ÇİKOLATALI SUPANGLE


Porselen demlik çay saati etkinliği ''14'' e Sevgili arkadaşımız Funda http://defneylebirlikte.blogspot.com/ ev sahibeliği yapıyor. Bu benim ilk etkinlik paylaşımım olucak. Kendisine kolay gelsin diyorum ve teşekkür ediyorum.


Malzemeler:

*5 su bardağı süt

*1/2 su bardağı un

*1 yumurta sarısı

*1 su bardağı şeker

*1 tatlı kaşığı tereyağ

*4 yemek kaşığı kakao

*1 küçük paket karamelli çikolata


Yapılışı:

1-Supanglemizi pişireceğimiz tenceremizin içerisine süt, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyip mikserimizle iyice çırpıyoruz.

2- Tenceremizin altını yarım ateş yakıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.

3-Kaynamaya başlayan supanglenin içine şeker ve çikolatamızı ilave ediyoruz ve 5 dk. kaynatıyoruz.

4- Supanglenin altnı kapatıp tereyeğını ilave edip sürekli karıştırarak erimesini sağlıyoruz.

5-Sıcakken serviz kaselerine aktarıp, arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.(Ben damla çikolata ve hindistan ceviziyle süsledim) Afiyet olsun

10 Şubat 2008 Pazar

YENİ YAPTIĞIM BOYAMALARIM

Arada bir kayboluyor gibi oluyorum ama aslında buradayım arkadaşlar. Bazı ufak tefek işlerim olduğundan çok fazla uğrayamadım bloğuma...
Boş dönmedim tabi. Ciciler, biciler yaptım yine...Yanlız vazo takımıma hak ettiği fotoğrafı bir türlü çekemedim. Şimdilik yayınlıyorum ama tekrar fotoğraflarını tek tek çekicem çünkü üzerindeki taşlar hiç belli olmuyor.









7 Şubat 2008 Perşembe

ŞİFA SALATASI


Bu salatayı yapalı epey bir zaman geçti aslında ama yayımlamak bu güne kısmetmiş. İster misafirlerinize cici mamaların yanında, isterseniz sıcak bir çorbanın ardından ana yemek olarak yiyebilirsiniz. Ben, eşim ve oğlumdan oluşan çekirdek ailemde kimse ağır yemekleri tercih etmiyor. O yüzden sürekli ya yoğurtlu yemekleri, yada zeytinyağlıları tercih ediyorum. Aslında sağlıklı beslenme açısından da iyi oluyor bu durum.

Bu arada geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Okullar açılana kadar inşallah atlatırız diye umut ediyorum.:)


Malzemeler:

*4 adet haşlanmış patates

*3 adet havuç

*250-300gr. kadar brokoli

*1 su bardağı kadar yoğurt

*3 yemek kaşığı mayonez

*1 diş sarmısak

*1 yemek kaşığı margarin

*3 yemek kaşığı süt

*çeyrek limon suyu

*tuz


1-Haşlanmış patatesimizi ezip bir yemek kaşığı margarinle biraz kavuruyoruz. Sonra içine süt ilave edip bir-iki karıştırıp limon suyu ve tuzu ilave ediyoruz. Arzu eden bu sırada karabiber ekleyebilir.

2-Brokolilerimizin üzerini geçicek kadar su ve arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip bir yandan onların pişene kadar haşlanmasını sağlıyoruz.

3-Havuçlarımızı rendenin iri tarafıyla rendeleyip, teflon tavamızda az sıvıyağla birlikte soteliyoruz.

4Servis tabağımızın en altına patates püresini, üzerine sotelediğimiz havuçları ve havuçların üzerine haşladığımız brokolileri yerleştiriyoruz.

5-Yoğut, mayonez, sarmısak ve tuz karışımı yapıp salatamızın üzerine döküyoruz.

6-İsterseniz pulbiber ekip, maydonozla süsleyebilirsiniz.

7-Afiyet olsuuuun:))))))

4 Şubat 2008 Pazartesi

KURUYEMİŞLİ KEK VE ÇATAL



Kısa bir süre ara vermem gerekti arkadaşlar. Oğlum Bilal'im hastalandı. Nedir bu kadar hastalıklardan çektiğimiz bilmiyorum. Çocuklar sürekli hasta. 1. Sınıfa gitmesi bu hastalık olayını daha da çok arttırdı. Dışarı çıktığımda dikkat ediyorum, ya insanlar hapşuruyor yada öksürüyor. Yüzlerinde belirgin bir mutsuzluk ifadesi var. İster eczaneye gidin ,ister hastaneye uzun uzun sıralar bekliyor sizi. Aman siz siz olun kendinize ve yakınlarınıza iyi bakın. Bol bol meyve , sebze ve bitki çayları tüketin.Malum hastalık yüzden bloğumla pek ilgilenemedim. Daha önceden yaptığım ama bir türlü sıra getiremediğim Çatal ve Kuruyemişli kek tarifini veriyorum. Hat çalışmama yaptığınız övgüler için çok teşekkürler...
Çatal için Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket Dr. Oetker mahlepli kabartma tozu
200gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Malzemelerimizden yumuşak bir hamur yapıyoruz , şeklini verip, yumurta sarısı sürüp ve çörek oto serpip 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun:))

Kuruyemişli Kek için Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı koyu yoğurt
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru dut
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı kuru kayısı

Önce kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu su dolu bir kabın içine alalım. Bu sırada diğer malzemelerimizi çırpalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ilave edip onlarıda güzelce çırpalım ve en son olarak kuru meyvelerimizi suyunu sıkıp kekimize ilave edelim. Kaşıkla karıştırıp silikon kek kalıbımıza dökelim. (silikon kek kalıbına dökmeyenler yağlayıp unlamayı unutmasınlar) Önce kabarana kadar 150 derece fırın ısısında , sonra 180 derece de pişirelim. Afiyet şeker olsuuun:)))

31 Ocak 2008 Perşembe

HAT



Daha önce sizlere bahsetmiştim SEMPATİ SANAT EVİNDEKİ çalışmalarımdan. Sevgili Hocamız Ayfer Hanım'ın gözünün içine baktığım, acaba oluyormu? beğenecek mi? diye çoğu kez düşündüğüm bir çalışma. Hat yazısını gerçekten çok seviyorum. Zor olacağını göze alarak başladım aslında ama değdi doğrusu. Zaten Ayfer Hanım'ın Günaydıııın, Merhabalaaaaar diyerek kursa girişiyle hemen pozitif oluyorsunuz .Kendileri çok güzel bir insan. Ben hayran oldum samimiyetine, içtenliğine.Yazmadan geçemiycem birde çok sevdiğimiz, her türlü kaprislerimize katlanan, isteklerimizi yerine getirmeye çalışan sevgili arkadaşımız Sevcan var. Hem Sevcan'a hem de Hocamız Ayfer Hanım'a samimiyetleri ve içtenlikleri için çooook teşekkür ediyorum. Onların sayesinde inanılmaz derecede işimize yoğunlaşıyoruz . Bu hat çalışmasını yeni bitirdim. Çok emek verdim. Bu tabloyu gördüğümde ilk aklıma gelen sırt ağrılarım oluyor.
Hattımız tamamen el emeğidir arkadaşlar.

26 Ocak 2008 Cumartesi

ETLİ NOHUTLU BRÜKSEL LAHANASI



A,B,C vitaminleri bol miktarda bulunur. Lahana tohumları, kurt düşürücü ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca haşlanılarak yenilirse mide ve bağırsak yaralarına iyi gelir. Vücudu hastalıklara ve özellikle kansere karşı korur. Ses kısıklığını giderir. Guatr olanlar yememelidir diyor uzmanlar.
Ben her zaman savunduğum gibi sevmiyor olabilirsiniz, çocuğunuz yemek istemiyor olabilir ama bir yolunu bulup yada farklı tarifler deneyip bu tür sebzeleri mutlaka tüketmeliyiz. Oğlum Bilal'de hiç hoşlanmıyor aslında ama küçük bir pazarlık yaptık kendisiyle... Yemeğin resmini kendi çekmek istedi, bende ondan birazcık da olsa bu yemekten yemesini istedim. Sorun çözüldü. Afiyet olsuuun, şifa olsuuun.
MALZEMELER:
1 paket Brüksel Lahanası
1 kutu haşalnmış nohut konservesi
250gr. dana kuşbaşı et
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet et bulyon( yada haşladığınız etin suyu)
tuz

YAPILIŞI:
Etlerimizi düdüklü tencerimizde 15dk. haşlıyoruz. Ayrı bir tenceremizde soğanlarımızı sararana kadar kavurup önce lahanalarımızı biraz kavurup, etlerimizi, nohutlarımızı ve salçamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynar su, yada etsuyu, tercihen et bulyon ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Pişme süresi kullandığınız malzemeye göre değişebilir. 30dk diyorum ama siz yinede kontrol edin.