Merhaba arkadaşlar, herşeye rağmen hayat devam ediyor. Haberleri dinledikçe Türk milleti olarak hepimiz çok üzüldük. Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.
Türk halkının emekleriyle, kendisini sevip saymasıyla ve askerlerimizin sayesinde koltuğunda rahat oturabilen Bülent Ersoy hanım efendinin de, bir an önce konuştuğu sözle için Türk halkından özür dilemesi gerktiğini düşünüyorum. Eğer bunu yapmazsa bence bir divayı da türk halkı böylece silmiş olucak .Kendisinin ne kadar düşünceli bir hanım olduğunu biliyoruz. Bu hatayı telafi edeceğini umuyorum.
Bunlar benim düşüncelerim arkadaşlar. Kimse katılmak zorunda değil. Neyse ben çok doluyum aslında. Ama başta da söylediğim gibi hayat devam ediyor.
Ayva tatlısının tarifini daha öncelerden vermiştim. Önceki yaptığım jöleliydi, bu yaptığımda şantili sadece fark bu. Tarife tatlılardan ulaşabilirsiniz.
Eşimin il dışında olması ve annemlerin yanımda bulunmasından sebep bol bol anne yemeği, böreği, çöreği yeme şansım oldu. Kendisi sağolsun ben eve dönene kadar yemeklerimi yapmış oluyor. Ispanaklı böreği bana süpriz yapmış. Eve geldim arkadaşlar içeriye bir girdim yoook böyle bir koku. Çok lezzetli olmuştu. Hemen hemen hepimizin bildiği bir börek aslında ama yine de yazmak istedim tarifini.
MALZEMELER:
*5 yufka
*1 su bardağı süt
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*1/2 kg. ıspanak
*2 adet soğan
*tuz
*1/2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
1-Temizlenmiş, doğranmış ıspanaklarımızı ve soğanlarımızı iki tatlı kaşığı tuz ile yoğurarak eziyoruz sonra suyunu sıkıp bir kasenin içine alıyoruz.
2-Süt sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz.
3-Yufkalarımızı hazırladığımız süt, sıvı yağ karışımıyla nemlendiririp, ıspanağını içine serpip yuvarlayarak sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.
4- Böreğimizin üzerine yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ ve tuz karıştırıp sürüyoruz. Arzu eden çörekotu serpebilir. Ben tavsiye ediyorum çok lezzet katıyor. Fırınımızda 180 dercede pişiriyoruz. Afiyet olsun.